2014

Stats 2014: 30 VTT 's, 6 cyclo 's (Ludo Peeters Classic, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs, Dwars door de Kempen, Adrie van der Poel en La Chouffe Classic), 4 MTB-chrono 's (Classique 'd Alphen, Hagelandse chrono, Raid des Hautes Fagnes en Grand Raid de Godefroy), 2 crossen (VDN en WBV te Kasterlee), 2 duo-duathlons (Putte en Wommelgem), 2 MTB-races (Camping de Watertoren in Putte en Olse run & bike te Merksem) en 1 MTB-teamrace (6 u v/d Brabantse Wal te Hogerheide).

15/12 Wommelgem, Endurance: Duathlon in duo gefietst met Erik C, een goeie stratenloper aangebracht door collega Stefan vdB. Nieuw op de kalender en dat hebben we gemerkt want er werd serieus gerommeld in de organisatie, ook het fietsparcours was weinig uitdagend. Neef Jasper VN verwerft hier de status van duathlon-topper (2de algemeen), wij eindigen als 3de duo-team (13de alg./140 starters). Uitslag

1/11 Hogerheide, 6u v/d Brabantse Wal: Teamrace waarin de Bioracers enkel slag moesten leveren met een sterk FAT-team, de rest werd ver teruggeslagen. Mooie overwinning behaald maar wel met hulp van de falende FAT-mekaniek. Uitslag en grafiek.


14/09 Bouillon, Grand Raid Godefroy (chrono 70 km): De vaste vork geruild voor een Rock Shox RCT3 en da 's in de Ardennen geen luxe al is deze raid duidelijk minder technisch dan de RdHF. 3/4 van de wedstrijd 't wiel van Sophie L (1ste dame) kunnen houden en daardoor vooraan kunnen finishen. Uitslag

22/06 Malmedy, Raid des Hautes Fagnes (chrono 90 km): Zeer zware en technische chrono die 'k zeer behoudend gereden heb uit schrik om gesloopt te finishen. Fietsmaat Peter R deed beter want hij won bij de Ma3. Uitslag

7/06 Langdorp, Hagelandse chrono: Darmproblemen gekend en achteraf gemerkt dat ook m 'n remschijf vooraan aanliep en nog niet zo 'n klein beetje. De ambitie was groot maar 't lijf én de techniek werkten tegen in deze editie. Uitslag

21/04 Merksem, OLSE run & bike: Heerlijk raggen op en rond 't Fort van Merksem. Onverwacht podium gehaald bij de 40-plussers en 't zal de laatste keer zijn voel ik want een dik uur de hartslag op 170 bpm houden wordt er toch teveel aan (17 van 73).
Guido V op 1, Peter W op 2 en (onverwacht) plek 3 voor mij.

30/03 Putte, Duo-duathlon Lopersgroep: Team gevormd met Danny vdB (8-kamp Masters), samen goed voor 120 jaar ervaring (sleet). We eindigen toch nog 10de van 47 duo 's.

23/02 Classique 'd Alphen: Toch maar de Cube gepakt echter na 1 u op de crosser slaat de vermoeidheid heviger toe dan op een 29-er en daardoor wat terrein verloren in 't laatste halfuur. Peter R was duidelijk sneller maar hij eindigde in de ranking ook maar net voor mij op een 11de plaats van 30 vijftigers: we dachten beiden dat we beter waren!

16/02 Moedige veldrijder (WBV) Kasterlee: Achteraan gestart en in een groepje met Yvan C, Dirk VS en Marc S verzeild geraakt. Daar kon ik niet van wegrijden maar in de spurt was ik wel duidelijk de sterkste. Net niet de uitslagpagina van de gazet gehaald (11 van 27).

18/01 Putte, Camping de Watertoren: MTB-race met een 50+ reeks, tezamen gestart met de -50 en als 5de algemeen gefinisht, ook weinig moeite gehad met m 'n leeftijdgenoten want met (zeer) ruime voorsprong de 1ste plek gepakt. 't Lag er vrij vettig bij dus weer de AE genomen op tractorbanden.

5/01/14 VDN Kasterlee: Met de AE gebold en 'k bleek geen partij voor de snellere crossers. Francois V was volgens eigen zeggen in mindere doen, ik hoorde hem via de speaker finishen toen 'k net achter de sporthal afdraaide (10 van 18).